Pylopass®

ŠTO JE PYLOPASS®?

Pylopass je originalni soj bakterije Lactobacillus reuteri DSM 17648, koji se specifično povezuje s bakterijom H. pylori u želucu. Na taj način on reducira količinu bakterija H. pylori.
Na površini Pylopassa nalaze se povezujuće molekule koje prepoznaju, a zatim se vežu na receptore koji se nalaze na površini bakterije H. pylori. Tako se formiraju tvorevine koje nazivamo koagregatima. Nakon opisanog postupka koagregacije u želucu, nastale tvorevine (koagregati) se izlučuju iz tijela putem probavnog trakta.
Pylopass se specifično veže samo na bakterije H. pylori. On djeluje isključivo u želucu i zbog toga nema učinka na mikrofloru crijeva.


MEHANIZAM DJELOVANJA PYLOPASS®

Nakon višegodišnjeg istraživanja, znanstvenici Biotehnološkog instituta „Organobalance“ iz Berlina uspješno su identificirali Pylopass. To je specifičan soj bakterije Lactobacillus reuteri. Upravo je ovaj soj odabran iz 8.000 kultura različitih sojeva, i to zbog svojeg specifičnog djelovanja na bakteriju Helicobacter pylori. Pylopass se veže s bakterijom Helicobacter pylori zahvaljujući međusobno privlačnim površinskim strukturama. Na površini Pylopass nalaze se povezuujuće molekule koje prepoznaju i vežu se na receptore koji se nalaze na površini bakterije H. pylori. Na taj se način formiraju tvorevine koje zovemo koagregatima. Nastali koagregati se izlučuju iz tijela putem probavnog trakta. Pylopass se specifično veže samo na H. pylori u želucu. Zbog toga, iako se radi o kulturi Lactobacillusa, ovaj soj ne djeluje kao probiotik.

Prikaz koagregata L. reuteri (plavo) i H. pylori (crveno) dobiven pretražujućom elektronskom mikroskopijom (SEM)

PYLOPASS® I NJEGOVE PREDNOSTI:

Stabilnost proizvoda
Za razliku od klasičnih probiotika, Pylopass sadrži inaktivirane stanice koje ostaju stabilne pri promjeni okoline, osobito temperature i kiselosti. Pylopass ne zahtijeva posebne kontrolirane temperature tijekom transporta i skladištenja.

Visoka specifičnost za H.pylori
Dok probiotici djeluju na ukupnu ravnotežu crijevne mikroflore i zdravlja probavnog sustava, Pylopass specifično veže Helicobacter pylori u želucu. Upravo zbog svojeg specifičnog djelovanja, u probavnom sustavu Pylopass se ne veže niti na bilo koji drugi način ne utječe na ostale crijevne bakterije niti na crijevnu mikrobiotu.

Stabilnost u želucu
Za razliku od probiotika, Pylopass ima poseban mehanizam djelovanja koji ne ovisi o njegovom preživljavanju u želucu. Probiotici su korisni jer zamjenjuju štetne bakterije u probavnom sustavu. Ipak ostaje nejasno mogu li takvi živi sojevi probiotika preživjeti kiseli okoliš u želucu. Pylopass ne ovisi o kiselosti u želucu. Mehanizam stvaranja bakterijskih nakupina ovisi isključivo o vezanju površinskih dijelova Pylopass i Helicobacter pylori.

Izvrsna podnošljivost
Do sada nije poznata niti jedna nuspojava povezana s uzimanjem Pylopass.

KVALITETA I SIGURNOST

Proces proizvodnje
Mikrobna fermentacija je jedna od glavnih kompetencija tvrtke ORGANOBALANCE GmbH iz Berlina, Njemačka.
Pylopass se proizvodi fermentacijom u pogonu s kontroliranom proizvodnjom. Obzirom da je sposobnost vezanja s Helicobacter pylori izuzetno važna, Pylopass se standardizira na razinu koncentracije potrebne za uspostavljanje optimalnog vezanja. Na taj način razlikuje se od uobičajenih probiotika koji fermentiraju do postizanja određenog broja stanica. To znači da se Pylopass proizvodi fermentacijom do vrhunca sposobnosti stvaranja veza s Helicobacter pylori. Nakon fermentacije, stanice se odvajaju, suspendiraju u podlozi i suše raspršivanjem kako bi se dobio praškasti oblik.

Kvaliteta i sigurnost ukratko
Dok probiotici djeluju na ukupnu ravnotežu crijevne mikroflore i zdravlja probavnog sustava, Pylopass specifično veže Helicobacter pylori u želucu. Upravo zbog svojeg specifičnog djelovanja, u probavnom sustavu Pylopass se ne veže niti na bilo koji drugi način ne utječe na ravnotežu crijevne mikroflore.

Nema rizika od razvoja rezistencije na antibiotike
Pylopass omogućuje alternativni način smanjenja količine Helicobacter pylori i ne doprinosi rastućem problemu rezistencije na antibiotike.

Izvrsna podnošljivost
Do sada nije poznata niti jedna nuspojava povezana s uzimanjem Pylopass.

PUBLIKACIJE

Reference i stručni radovi

Klinička ispitivanja

SAZNAJTE VIŠE NA SLUŽBENOJ PYLOPASS® STRANICI